Skip to content

Veelgestelde vragen (FAQ)

Alle veelgestelde vragen met het bijhorende antwoord.  Heb je nog onbeantwoorde vragen?  Twijfel dan niet en contacteer ons via Telefoon 050/39 10 72 of Mail info@artframecenter.be 

ALGEMEEN

Hangt af van het product.  Een maatwerklijst duurt meestal 2 weken maar indien nodig kan dit vlugger (inlijsten voor begrafenissen doen we vaak in 24u). We hebben veel producten op stock en dus direct leverbaar:  een groot assortiment standaardlijsten, ophangsystemen en toebehoren.  Onmiddellijk beschikbaar bij ophaling of via de webshop verzendklaar binnen de 24u.
dit kan varieren en niet alles kan verzonden worden.  Op onze webshop www.artframeshop.be krijg je een klare kijk wat we kunnen opzenden en hoeveel de verzendkost bedraagt.
Jazeker! Bij ons ben je steeds welkom in onze showroom van Dinsdag tot vrijdag 13 – 18u en op zaterdag van 10-12u en 13-17u.
In onze showroom kan er met de bankkaart betaald worden of Cash.  Geen Creditkaart.  Via de webshop zijn er nog meer betaalopties.
We werken veel voor overheidsinstanties. Geen enkel probleem om met een bestelbon te werken. In de praktijk weten we ook dat een bestelbon wat op zich kan laten wachten.  Wij helpen je graag verder en starten de werken reeds in overleg met je op nog voor de bestelbon opgemaakt is.

KADERFABRIEK

Erg groot! Dit is ook een specialiteit van ons. De grootste lijst die we gemaakt hebben is +- 2×4 meter met plexiglas.  Het grootste schildersdoek wat we reeds opgespannen hebben bedroeg 2,8 x 5 meter.  Heb je nog iets groter?  We are up for the challenge!
Dat kan!  Zeker bij grotere werken kan dit interessant zijn.  Wij hebben aangepast vervoer en bekwame mensen die bij je thuis of bedrijf langskomen.  Vraag gerust onze tarieven op via mail.
Er zijn 3 verschillen:  1. De verminderde reflectie. 2. De echte kleuren van het werk die volledig tot hun recht komen  3. Een UV bescherming van 70%.  Eigenlijk is er een vierde punt en dat is de prijs.  Ontspiegeld glas is een pak duurder dan gewoon glas.
Optisch kan je het verschil bijna niet zien en er zijn veel inlijsters die deze termen losjes door elkaar gebruiken.  Het grote verschil zit hem in de UV wering. De kleuren van het kunstwerk blijven dus langer kleurecht en beschermd.  Bij ons ontspiegeld glas is dit 70%, bij sommigen is dit maar 45% en ons Museum glas biedt een UV bescherming van 99% aan, het hoogste in de markt!  Daarnaast is museumglas 2,5mm dik ipv 2mm.  DE Test of het wel echt museum glas is, kan je doen met een UV-lamp (blacklight).  In de showroom kunnen we dit allemaal tonen met diverse voorbeelden.

Zeker en vast!  we lijsten er toch wel een honderd tal voetbal-, wieler- en basketbalshirts in per jaar!  Eén van onze specialiteiten en we trachten dit te doen voor elk budget.  Kijk op onze pagina Kaderfabriek -> Sportshirt inlijsten naar de mogelijkheden.  

OPHANGSYSTEMEN

Een schilderij ophangsysteem bestaat uit een rail, kabel en ophanghaak. Een kader of schilderij hangt altijd stabieler wanneer je 2 ophangdraden gebruikt. Het gewicht van de lijst bepaalt de keuze voor haak en draad, maar steeds in combinatie met het maximaal toegestane gewicht per meter van de rail ( bij de Click rail bv. is dat 30 kg ). Het is belangrijk om zware haken te gebruiken voor zware kaders. Beter een zwaardere dan een te lichte haak, om breuk te voorkomen Ophangdraden en haken
De primer versie van ARTITEQ is in principe overschilderbaar met de gebruikelijk ‘huis, tuin en keuken’ lakken op latex, acryl en alkyd basis. Voor het overschilderen van de profielen is het aan te raden de ondergrond voor te behandelen. Het ontvetten (bij voorkeur met brandspiritus) en licht opschuren met fijn schuurpapier is voldoende als voorbehandeling.
De aluminium profielen zijn heel eenvoudig te verzagen op maat met een metaalzaag. Dat werkt het meest correct ter plekke zelf. Voor een haakse zaagsnede is een verstekbakje een handig hulpmiddel. Wij kunnen ook de rails op maat voor u verzagen, vraag gerust een prijsvraag per mail met de juiste afmetingen. Voor maatwerk vragen we steeds vooraf te betalen.
U kunt de gaten aftekenen door de clips zelf met hun vaste afstandhouder. De clips zijn zo gemaakt, dat de schroeven schuin geplaatst kunnen worden, waardoor de rail plafond aansluitend kan worden gemonteerd. Nodig als de boorkop te dicht van het plafond komt. Indien de plafonds niet recht lopen is het beter 1cm afstand te houden. Clickrail Boorinstructies
Lijsten aan een koord hellen altijd meer of minder voorover (tilten). Soms wordt dat bewust gedaan om storende reflectie van licht te voorkomen. Hoeveel de lijst voorover helt en hoe dit kan worden beperkt, hangt af van een aantal factoren (zie bijlage). Om kantelen te beperken raden wij aan om de haken aan de kaders zo hoog mogelijk te plaatsen. Handleiding tilten van lijsten
Ophangdraden van perlon kunnen verouderen. Bij normale kamerklimaten gaat dit zeer langzaam (>20jaar). Bij hogere temperaturen, vochtigheden of meer UV is het uit voorzorg aan te raden de draden om de 10 jaar te vervangen. In principe gaan staaldraden levenslang mee.

Ready to talk?