Skip to content

Kaders op maat

De meerwaarde van een inlijsting

Inlijsten gaat over bescherming en presentatie. Kunst & kader moeten in harmonie zijn met elkaar. Eventueel kan men advies vragen aan de kunstenaar maar de inlijster kan ook advies geven. Samen kijken we naar kleur en compositie van het werk. Het is een aftasten en voelen om de juiste verhouding en keuze te maken. De filosofie “Less is more” werkt meestal. Een klein werk met een dik frame kan een werk verstikken. Het esthetisch evenwicht moet bewaard blijven. Geef het kunstwerk de hoofdrol.

Wat wil je inlijsten?

Wat wil je inlijsten?

Een schilderij op doek, op een paneel, een fotoprint, een aquarel of een voorwerp? Ontdek hier de mogelijkheden!

View Gallery

Werk op papier

Een poster kunnen we opplakken om strak in te lijsten, een litho of aquarel behandelen we uiteraard anders.  De mooie scheprand van een artisanaal papier kan beter tot zijn recht komen met een contrasterend kleur als achtergrond of laten we zweven om zo een schaduwvoeg te krijgen.

View Gallery

Fotoprint

Een fotoprint op papier (wij printen in-house) wordt meestal opgekleefd. Dit kan in de rollaminator op stevige en zuurvrije platen zoals Dibond of in een vacuumpers op karton. Belangrijk is dat een fotoprint nooit direct in aanraking komt met het glas. Een spacer of een passe-partout bieden hier meestal de oplossing bij.

View Gallery

3D object

Lijst jouw herinneringen in. De sentimentele waarde van de oude pijp van opa, de babyschoentjes waar je dochter haar eerste stapjes mee deed. Een gitaar of een viool. Niets is ons te vreemd om in te lijsten. Daag ons uit! Daar houden wij van.

View Gallery

Schildersdoek

De eerste stap is om het doek op te spannen op een spieraam, zo krijg je een strak doek op een houten of aluminium chassis. Afwerken kan met een baklijst waar je de zijkanten van het doek blijft zien, een traditionele lijst of linnen plakband.

View Gallery

Handwerk

Wij spannen borduurwerk op met nietjes, geen lijm. Kantwerk is vaak een grotere uitdaging maar lukt ook. Daimond paintings zijn nu een trend. Wij kunnen deze opplakken in een vaccuumpers zodat alle diamantjes nog eens goed aangeduwd worden om vervolgens in te lijsten.

View Gallery

Iets anders

We’re always in for a challenge. Wil je je bruidsjurk inlijsten, een gipsafdruk van je zwangere buik, autoonderdelen met een verhaal of een hele collectie zakhorloges mooi etaleren in een barokken lijst dat kan!

Inlijstmethode

Inlijstmethode

Heeft je werk diepte nodig? Kies dan voor een dieptekader. Een schilderij op canvas? Dan is een baklijst misschien wat je nodig hebt. 

Traditionele kader

Meestal in combinatie met een passe-partout waardoor het werk iets dieper zit en niet in aanraking komt met het glas. Verkrijgbaar van klassiek goud en zilver tot strak wit en zwart.

View Gallery

Kader in standaardmaten

Mooie lijsten aan aantrekkelijke prijzen maar enkel in vaste maten verkrijgbaar. Wij kunnen deze op maat afwerken om je werk, als het proportioneel verantwoord is, te laten passen in een standaardkader. Ontdek meer

View Gallery

Diepte kader

Hier nemen we een profiel met voldoende diepte. Eerst komt het glas erin daarna creëren we diepte met MDF- en kartonstroken. Meestal wordt passepartout-karton gebruikt voor zowel achterkant als zijkanten om toon op toon te werken.

View Gallery

Zwevend inlijsten

Een werk zwevend inlijsten kan een prachtig effect geven! Erg populair bij verzamelaars en galerijen. We starten met een Diepte kader en verhogen het werk door het op een zuurvrije ondergrond van 0,5 of 1 cm dikte vast te maken.

View Gallery

Baklijst

Speciaal ontwikkeld om Schildersdoeken in te lijsten. De zijkanten van het schilderij blijven zichtbaar. Een achtergrondkleur toevoegen of het werk laten zweven zodat het werk en de bovenkant van de lijst gelijk komen behoren tot de mogelijkheden.

View Gallery

Iets speciaals

We proberen steeds out-of-the-box mee te denken met de klant. Speciale profielen kunnen we samen uittekenen en laten produceren voor series.

View Gallery

Profielkeuze

Profielkeuze

Meer dan 1000 profielen om uit te kiezen.  Wij specialiseren ons in moderne en strakke inlijstingen maar bieden ook barok of gouden lijsten aan voor de liefhebbers.   

View Gallery

Aluminium met houtfineer

Een prachtig nieuw procedé. De basis is een aluminium profiel waarop echt houtfineer wordt verlijmd. Grote formaten kunnen met erg smalle profielen ingelijst worden.

View Gallery

Aluminium

Smalle en strakke lijsten typeren dit assortiment. Bepaalde kleuren en afwerkingen bestaan enkel in aluminium lijsten. Denk maar aan Chrome en geanodiseerde kleuren met speciale finish.

View Gallery

Strak gespoten hout

Hier vormt een profiel uit massief hout de basis. De finish is naar de voorkeur van de klant. Zie je liever een houtstructuur, of toch liever zo strak mogelijk. Alles is mogelijk, just ask us!

View Gallery

Naturel hout

De Scandinavische look is gekend voor naturel houten lijsten. Ons assortiment omvat veel naturel hout zoals Massief Eik, Fineer Wengé en Walnoten hout.

View Gallery

Goud & zilver

Goud en zilver hoeft geen oude of klassieke feel te hebben. Naast de klassiekers is er ook de strakke en moderne variant.

View Gallery

Eindeloze keuze

We hebben meer dan 1000 profielen in ons assortiment maar kunnen dankzij ons jarenlange samenwerkingen met vaste leveranciers op zoek gaan naar jouw perfecte profiel.

Passe-partout

Passe-partout

Een passe-partout heeft naast de esthetische functie ook een beschermende functie.  Het zorgt voor afstand tussen het werk en het glas.   Eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Uitgesneden passe-partout

Met een computergestuurde passe-partoutsnijder werken we erg nauwkeurig. Grote series en complexe vormen zijn geen problemen. Eenvoudig te bestellen via onze webshop.

View Gallery

Achtergrond

Wil je het werk niet achter een passepartout inlijsten? Dan kunnen we het werk ook op een passepartout vastmaken. In te lijsten met een spacer, dieptekader of zwevend. Eenvoudig te bestellen via onze webshop.

View Gallery

Zijkanten kaskader

Kies je voor een kader met diepte of zwevend inlijsten dan kunnen we nog spelen met kleuraccenten in de kastkader. Naast onze passe-partoutkleuren kunnen we zelf printen op fine art paper en dit gebruiken voor extra special effects.

View Gallery

Zuurvrij & PH neutraal

De Passe-partout komt vaak direct in aanraking met je werk. Wij werken met PH neutrale en zuurvrije materialen om je werk goed te bewaren.

View Gallery

Verschillende glassoorten

Verschillende glassoorten

Welk glas kies je voor jouw inlijsting?  Best wel een belangrijke beslissing en vaak een evenwichtsoefening tussen de waarde van het werk (financieel maar zeker ook emotioneel) en de prijs van het glas. 

View Gallery

Gewoon glas

Wij gebruiken 2mm premium float glas als standaard. Bij grote formaten kunnen we overschakelen naar 3mm glas. Nadelen van dit glas is dat er reflectie zichtbaar is en het glas de kleuren afzwakt en ietwat donkerder maakt.

View Gallery

Ontspiegeld glas

Bij dit glas heb je veel minder reflectie dan bij gewoon glas en zie je de echte kleuren van het werk, (geen verdonkering / vergroening). Daarnaast biedt ons ontspiegeld glas ook een 70% UV bescherming aan. Ook beschikbaar in 3mm voor grote formaten.

View Gallery

Museum glas

Zoals de naam het zelf zegt is dit glas van museale kwaliteit. Dezelfde kenmerken als ontspiegeld glas (veel minder reflectie / echte kleuren zichtbaar) maar met 99% UV filter geeft dit glas de ultime bescherming aan je kunstwerk. Ons mooiste maar ook duurste glas. Ook beschikbaar in 3mm voor grote formaten.

View Gallery

Plexiglas

Waarom zou men voor Plexi kiezen? Onbreekbaar, licht in gewicht MAAR Plexi is krasgevoelig, statisch geladen en duurder dan gewoon glas. Voor heel grote formaten kan dit wel vaak de oplossing bieden of werken die regelmatig verplaatst moeten worden.

View Gallery

Anti UV glas

Conservation glas ziet er hetzelfde uit als gewoon glas, dus wel met reflectie en lichte verkleuring van je werk, maar biedt een complete UV bescherming aan met een 99% filter. Als de bescherming van je werk voorop moet staan maar het budget geen Museum glas kan verantwoorden.

View Gallery

Spiegel

Spiegels snijden we op maat in 4mm dikte voor de kleinere formaten en 6mm voor de grote formaten & facetspiegels. Gefumeerde bronzen spiegels zitten ook in ons assortiment.

XXL Frames, yes we can!

Een ruim atelier en een inlijster met ervaring zijn nodig om extra large in te kaderen. Wij hebben beide in huis. Meer nog, we maakten er onze specialiteit van.

 

Kunst conserverend inlijsten

Kunstwerken verdienen het om in de best mogelijke omstandigheden bewaard te worden. Daarom lijsten we alles zuurvrij en conserverend in. Dit om de waarde en de duurzaamheid van het werk te behouden. We werken reversibel, zodat alle stappen ongedaan kunnen worden gemaakt en het werk van de kunstenaar in oorspronkelijke staat terug uit de lijst kan worden gehaald. We werken met zuurvrije passe-partout , uv-werend glas en reversibel lijmen.

Ready to talk?